Ik ga op reis en ik neem mee…

We hebben het vaak niet in de gaten, maar we zijn veel meer op reis dan we denken. Als we dagdromen bijvoorbeeld dan bevinden we ons vaak in een andere werkelijkheid, die een wereld op zich is. En voor dromen tijdens de slaapuren geldt hetzelfde.

Echt en niet echt
Er is ons geleerd dat die werkelijkheden ‘niet echt’ zijn. Ze ontspruiten aan onze geest, onze imaginatie, zo is de gedachte. Maar wat als je er vanuit gaat dat ook de wereld waarin je nu leeft niet zo werkelijk is als we geleerd krijgen?
Die gedachte is op zich helemaal niet nieuw: boeddha en andere leermeesters zeiden al dat deze werkelijkheid niks anders is dan een droomwerkelijkheid. En dat we wakker kunnen worden. Waardoor we werkelijk leren zien en ervaren dat dat zo is. En dat dat het einde van al ons lijden betekent.

Serieus?
Als je die gedachte ook maar voor een moment serieus neemt, dan rijst de vraag: maar als wij hier leven in een droomwerkelijkheid, zouden er daar dan meer van zijn? Er zijn talloze boeken geschreven die inderdaad vertellen over het bestaan van die werkelijkheden: van wetenschappelijk tot spiritueel georiënteerd.

In dit boek lees je niet zozeer over wat die werkelijkheden zijn, en hoe ze eruit zien, maar lees je over hoe je zelf op reis kunt gaan.  Want zo kunnen we niet alleen ervaren dat die andere werkelijkheden er werkelijk zijn, precies zoals in onze dromen, maar ook dat je beleving van die werelden heel persoonlijk is. Dat wat een ander meemaakt op zijn reizen is dus niet per se wat jij meemaakt. En daarom is het zo belangrijk om je eigen ervaringen op te gaan doen.

En wat doen we als we op reis gaan in onze ‘fysieke’ wereld? We bereiden ons daarop voor.

  • Hoe willen we reizen te voet, per fiets, met de auto, trein, het vliegtuig?
  • Wat zijn de reisvoorschriften voor het land waar we naartoe gaan?
  • Hoe zijn de gewoonten daar?

Optimaal navigeren

Datzelfde doen we ook als we zogeheten niet-fysieke werkelijkheden willen bezoeken. En om ervoor te zorgen dat dat een beetje makkelijk kan, is dit boek gemaakt. Het is een reisgids, waarmee je je op verschillende manieren kunt voorbereiden.

  • Maak kennis met wat we wel noemen ‘het grote bewustzijn systeem’ (GBS), dat je zou kunnen zien als de creatiebron van alle werkelijkheden.
  • Reisregels: wat maakt dat je makkelijk je weg kunt vinden?
  • Wat is je reisdoel?
  • Wie kun je zoal tegenkomen?
  • Welke navigatiesystemen (te vergelijken met reismiddelen als lopen, fietsen, rijden, vliegen) heb je tot je beschikking?

Aan het einde van dit boek ben je reisklaar. Of en hoe makkelijk je je weg vindt hangt af van eventuele overtuigingen die je in de weg kunnen zitten (zoals: interessant, maar dit kan toch eigenlijk niet?). En vaak ook van hoe vaak en serieus je werkt aan opdoen van reiservaring.

 

Wil je meer of nog iets anders?

Als je info mist, of je hebt zelf iets toe te voegen, gebruik dan gerust de mogelijkheid om reacties en feedback te geven hieronder. Of neem een kijkje in de vele blogs op www.deja.nu.

 

De inhoud van de volgende hoofdstukken zijn gebaseerd op eerder gepubliceerde blogs op: www.deja.nu. Omdat deze blogs persoonlijke ervaringen weergeven, zul je merken dat die soms ook in de ik-vorm geschreven zijn. Wil je meer weten over de achtergrond van de schrijver, kijk dan graag hier.

Licentie

Icoon voor de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License

Reisregels voor niet-fysieke werelden Copyright © 2017 by De Plezierige Plaats is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License, except where otherwise noted.

Deel dit Boek